Hyperactief kind

Als moeder weet ik dat de meeste kinderen momenten hebben waarop ze overtollige energie hebben, deze momenten waarop we onze kinderen moeten vertellen voorzichtig te zijn, rustiger aan te doen of zelfs stil te blijven zitten. Mijn verhaal met mijn kind is echter totaal anders, hij kan zich maar een korte tijd concentreren, hij laat zich heel gemakkelijk afleiden door anderen en hij kan ook niet stil blijven zitten, zelfs als hij aan het eten is, hij loopt ook tegen dingen aan.

Ik nam hem mee naar de huisart die me verzekerde dat het geen binnenoor aandoening is en dat het niets met angst te maken heeft, aangezien we uit een veilig land komen en er thuis een goede sfeer heerst

Ik besloot lid te worden van een van de oudergroepen en vroeg naar hun tips. Een van de ouders vroeg me mijn kind te observeren en aantekeningen hiervan te maken en deze vervolgens met professionals te delen.

Een andere ouder moedigde me aan om met de mentor van mijn kind te praten om samen met de mentor strategieën te bedenken waarmee hij mijn kind in de klas kan helpen. Dit gesprek heeft me erg geholpen, ten eerste was het een debriefing sessie voor mijzelf en ten tweede heb ik tips van andere ouders ontvangen.

- Merry -