Ik voelde mij soms verloren

Mijn naam is Faisal. Ik ben 43 jaar, getrouwd en vader van drie kinderen: twee jongens en een meisje van 16, 14 en 9 jaar oud. Ik ben in Nederland in de stad Utrecht geboren, maar mijn ouders komen uit Marokko. Nederland betekent veiligheid voor mij en ik voel me er vertrouwd. Helaas heb ik niet altijd goede ervaringen gehad.

Toen ik een jaar of 4 à 5 jaar oud was, besloot mijn gezin ieder jaar op vakantie en familiebezoek naar Marokko te gaan. Ik weet niet precies hoe het is gegaan, maar mijn ouders en grootouders hebben toen besloten dat het goed was voor mij om een tijdje bij mijn grootouders in Marokko te verblijven. Ik ging daar naar school en leerde over de taal en cultuur van het land van mijn familie. 

Toen ik terugkeerde vanuit Marokko naar Nederland voelde ik mij soms verloren. Terugkijkend naar mijn schoolverleden heb ik het idee dat ik niet altijd juist ben geadviseerd en dat er veel voor mij werd gekozen in plaats van dat er naar mij werd geluisterd. Ik was zoekende in wat voor beroep bij mij zou passen. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij een technische opleiding. 

Nu ben ik een ouder en vele levenservaringen rijker. Mijn visie is breder geworden en ik vind het belangrijk dat ik mijn kinderen ondersteun in de keuzes die zij maken in het leven. Ik ben flexibeler geworden en wil mijn kinderen de ruimte bieden om hun eigen keuzes te maken. Daarnaast vind ik het belangrijk dat zij zelf leren om te gaan met de uitdagingen in hun leven. 

De ervaringen uit mijn eigen leven hebben mij als mens sterker gemaakt, waardoor ik socialer en energieker ben geworden. Hierdoor houd ik ervan om andere mensen te helpen en bij te staan. Bij It’s my child kan ik deze behoefte vervullen omdat ik hiermee midden in de maatschappij sta en deelneem aan verschillende maatschappelijke activiteiten. Ik kan zo mijn ervaringen  delen met andere ouders, dat geeft mij kracht om als een pilaar te dienen voor It's my child. Mijn levensmotto luidt ten slotte als volgt: ‘Wie goed doet, goed ontmoet!'


-  Faisal