Ik was hopeloos

Mijn naam is Glen, ik kom uit Ghana en woon al 10 jaar in Nederland. Ik ben een werkende alleenstaande moeder en woon hier samen met mijn zoon. Sinds mijn kind naar de basisschool ging werd hij vaak gepest door medeleerlingen. Ik vond dit verschrikkelijk, want het is zo’n ontzettend lieve jongen.  Op de eerste dag dat hij naar de middelbare school ging, zijn we samengegaan wat voor ons beide erg spannend was. Mijn zoon vertelde aan me dat de leerlingen die hem pestte ook weer in zijn klas zaten, waardoor hij niet naar school wilde. 

Als moeder was dit zo pijnlijk om te horen en ik was hopeloos toen ik hoorde dat hij weer door andere kinderen op zijn school gepest werd. Omdat ik eerder kennis had gemaakt met It’s My Child heb ik als laatste redmiddel contact opgenomen met één van de ambassadeurs, Habiba. Ik heb bij haar mijn zorgen gedeeld, ze heeft mijn verhaal aangehoord en mij meteen ondersteund. Ze moedigde mij aan om het verhaal met de school van mijn zoon te delen, terwijl ik betwijfelde of de school hier iets aan kon doen. 

Ik ben blij dat ik ondersteuning heb gehad van Habiba, want de school heeft mijn zorgen serieus genomen en er zijn stappen ondernomen om het pesten bespreekbaar te maken onder de leerlingen. Op dit moment ben ik bezig met het organiseren van een workshop over pesten voor andere ouders, waar it’s my child mij in begeleidt. Op deze manier kan ik met mijn ervaring ook wat voor andere ouders betekenen. 


-  Glen