Kerstfeest

Toen de IMC-ambassadeur ons vroeg naar onze behoeften, hadden de meeste ouders het over het leren van de Nederlandse taal, het leren over het Nederlandse onderwijssysteem en alles te maken heeft met het leven in Nederland. Toen ik aan de beurt was, zei ik: "Ik kan me niet voorstellen hoe mijn kind Kerstmis gaat vieren zonder zijn familie.".
 
Janaina: “We zijn net verhuisd vanuit Brazilië naar Nederland omdat mijn man een baan heeft in Nederland en sindsdien voel ik me eenzaam.” Mijn kinderen zijn op school en mijn man is de hele dag aan het werk, ik voel me verschrikkelijk eenzaam sinds ik in Nederland ben aangekomen. '.

Aisha: 'Ik kom uit Marokko en ik ben analfabeet, ik zou graag iets organiseren met een groep ouders omdat andere ouders ook activiteiten organiseren, maar ik kan alleen koken, ik zou graag een feestje organiseren en andere ouders laten genieten van mijn favoriete borden.'.

Manahil: 'Ik kom uit Soedan en ben pas een paar maanden in Nederland. Mijn man heeft veel gezondheidsproblemen, hierdoor kan ik hem niet alleen laten, hierdoor heb ik niet veel vrijheid, maar ik zou graag meer ouders willen ontmoeten, net als Janaina, ik wil graag ervaringen delen met anderen.
 
Janaina, Manahil en Aisha hebben samen een kerstfeest georganiseerd en er is een nieuwe familie ontstaan, een familie bestaande uit verschillende nationaliteiten: Braziliaans, Marokkaans, Koerdisch, Irakees, Soedanees, Nederlands, Mexicaans, Guatemalteeks en Syrisch.

 

- Janaina Wiebbeling, Manahil Abashar & Aisha -