Mijn zoon zonderde zich af

Mijn naam is Siham, ik ben getrouwd en heb vier kinderen. We komen uit Egypte en wonen sinds twee jaar in Nederland. In ons thuisland Egypte werd mijn man vervolgd, waardoor wij noodgedwongen werden om met het hele gezin te vluchten.
 

De impact van onze vlucht op het welbevinden van mijn kinderen is erg groot. Mijn zoon voelde zich regelmatig slecht en begon steeds meer achteruit te gaan. Hij zonderde zichzelf af door iedereen op afstand te houden en hij bedacht allerlei manieren om niet in aanmerking te komen met anderen. Naar school toe gaan en dingen ondernemen deed hij ook niet meer.  Het ergste is dat hij uiteindelijk zijn toekomstperspectief verloor. 

We zijn toen professionele hulp gaan zoeken, wat voor mijn zoon gelukkig goed werkte. Ondertussen zat ons gezin nog met de pijn van ons verhaal. Hiervoor konden wij nergens terecht. Op dat moment zijn wij in aanmerking gekomen met It’s My Child, omdat mijn dochter op het ISK zat. Ik voelde mij warm ontvangen omdat er vrijwilligers waren die mijn moedertaal spraken. Ik kon mijn verhaal doen en voelde mij eindelijk begrepen. Via de begeleiding van de vrijwilligers ben ik terechtgekomen bij gespecialiseerde hulp voor mijn man en mij. Deze professionals spraken ook onze moedertaal. 

Ik ben ontzettend blij met de begeleiding van It’s my child. We voelen ons gehoord en hebben de handvaten gekregen om zelf als gezin aan onze problemen te werken.


-  Siham