School kan soms moeilijk zijn

De eerste keer dat we muzieklessen hadden georganiseerd was tijdens de lenteschool. We hadden toen allerlei activiteiten en workshops gedaan met de leerlingen. Tijdens het zomerkamp hadden we voor het eerst een professionele muziekleraar ingezet om de leerlingen muziekles te geven. Na het zomerkamp wilden we de muzieklessen graag doorzetten tijdens de rest van het schooljaar. Iedere week konden de leerlingen nu een muziekles volgen. Het was een succes, maar we realiseerden ons dat de leerlingen geen instrumenten thuis hadden om mee te oefenen. Dit is de reden dat ik de muziekclub heb opgezet. De leerlingen kunnen hier in de pauzes van maandag tot en met donderdag komen oefenen op de muziekinstrumenten. 

De muziekclub draait niet alleen om het oefenen van muziek, maar het is veel meer. School kan soms moeilijk zijn en het is enorm belangrijk dat er een veilige en fijne plek is voor leerlingen om te komen tijdens school. Ik kan mij dit herinneren uit mijn eigen schooltijd. Op school in het land waar ik vandaan kom werd ik soms gekwetst door leraren. Het was voor mij heel belangrijk dat ik een plek had om mij fijn te voelen en goede herinneringen te maken. Dit wil ik graag ook voor de kinderen op Ithaka betekenen.
 

De muziekclub is een plek om contact te maken met andere leerlingen, samen muziek te maken of spelletjes te spelen. Ik geloof dat mooie herinneringen goed zijn voor je ‘spirit’, en muziek kan daarbij helpen. Veel goede herinneringen zijn verbonden aan muziek, dus wanneer leerlingen muziek luisteren en spelen, zullen ze de liedjes onthouden met een mooie herinnering erbij. Dit zal ze verbinden, en ondersteunen in de rest van hun leven. Ik ben erg blij dat de school open stond voor dit initiatief. Ik hoop hiermee iets te kunnen betekenen voor de leerlingen, zodat ze later kunnen terugkijken op een fijne tijd op school bij Ithaka.  


-  Mamiko Mototda