Schoolregels

Mijn naam is Bassel Aldarra en heb twee zonen die momenteel studeren op Maetsuyker. Vanaf  het moment dat mijn kinderen naar school gaan heb ik veel vragen over het Nederlandse onderwijssysteem en veel zorgen over de toekomst van mijn kinderen. Daarom woonde ik zoveel mogelijk bijeenkomsten bij die door school of andere organisaties werden aangekondigd om zo meer te weten te komen, maar deze bijeenkomsten waren niet genoeg om al mijn vragen te beantwoorden en mijn zorgen weg te nemen totdat ik hoorde over It's My Child. Ik was een van de eerste die meedeed aan dit project.

Tijdens onze eerste ontmoeting met de projectleider vertelde ze ons meer over dit project en hoe we elkaar als ouder kunnen versterken om onze kinderen te ondersteunen. Hierin kon ik me helemaal vinden en gaf gelijk aan dat ik graag lid wilde worden van de oudercommissie. In dit project delen we als ouder onze vragen, zorgen en onze obstakels maar hoe je zelf de stappen moet maken om op zoek te gaan naar de antwoorden en oplossingen. Doordat ik met andere ouders ging delen, merkte ik dat ik niet de enige ben met vragen en al snel voelde het alsof we één grote familie waren. Inmiddels praat met de directeur, de teamleiders, de docenten en het hele onderwijsteam zonder enige barrière, alle deuren staan ​​voor ons open. Dit stelt ons in staat om de school beter te leren kennen, met iedereen goed te communiceren en het idee te delen met anderen ouders.

Een van de nuttige sessies was het ontmoeten van de leerplicht en HALT-coördinator, als ouders wilden we meer weten over de regels en voorschriften van de school en de gevolgen van het overtreden van deze regels, de teamleider van school werkte met ons mee en nam contact op met de gemeente. Ik was blij verrast om zoveel informatie tot me te krijgen en de oudercommissie was het erover eens dat deze sessie van vitaal belang was, we kregen alle informatie op papier van beide coördinatoren en we stuurden deze naar alle ouders waarvan we de contactgegevens hadden verzameld.

De impact van deze activiteiten moedigde me aan om meer te doen, daarom probeer ik nu andere ouders te bereiken om zelf een groep te creëren om zo het project van It's My Child te verspreiden.
 
Ik ben erg optimistisch en ik geloof dat deze positieve energie, de steun van de universiteiten bij hun onderzoek en de gemeente die het project heeft gefinancierd , ons allemaal in staat zullen stellen om veel te bereiken.

- Bassel Aldarra -