Zomerschool & Zomerkamp 2023

De zomervakantie zit er bijna op, maar de leerlingen en ouders van Ithaka ISK hebben zeker niet stilgezeten! Onder leiding van projectleiders Maria Sol I Castellote en Anne Dek (stagiaires bij IMC) hebben meer dan 150 leerlingen 6 weken lang diverse workshops kunnen volgen en zijn op kamp gegaan. De ouders waren vanaf de start betrokken bij het brainstormen en plannen van de zomerschool, en hebben tijdens de zomer hun steentje bijgedragen door workshops te geven op het gebied van koken, muziek en creativiteit en door ondersteuning te bieden tijdens het kamp. Op deze manier verrijkten zij de zomer van hun kinderen en breiden zij hun netwerk uit.

Ook speelden een aantal oud-studenten van Ithaka een belangrijke rol tijdens de zomerschool en het zomerkamp. Naast het geven van workshops en ondersteuning tijdens het kamp waren zij in staat een bijzondere connectie te leggen met de huidige leerlingen en hen te helpen zich meer thuis te voelen op hun nieuwe school en in de Nederlandse gemeenschap.

Als afsluiting hebben de ouders, vrijwilligers en deelnemers van de zomerschool de impact van het project mogen delen met de wethouder van immigratie, Rachel Streefland. Daarnaast kregen zij de mogelijkheid hun ervaringen en obstakels als nieuwkomers in Nederland te delen en konden zij aangeven welke veranderingen er volgens hen in het proces gemaakt dienen te worden. Wij bedanken Rachel Streefland voor haar tijd, openheid, en bereidheid naar onze verhalen te luisteren.

Verder bedanken wij graag alle vrijwilligers en andere partners die dit prachtige project mogelijk hebben gemaakt: Ithaka ISK, Gemeente Utrecht, Muziek voor Ieder Kind, de Weg van de Held, TaaldoetMeer, SportUtrecht, de Efteling, Amersfoort Dierenpark, Play-In, Paasheuvelgroep, Klimbos Gooi-Eemland, Betuwe Express en SloephurenUtrecht

Film Zomerschool-Zomerkamp 2023