Zomerschool

Alles stopt in de zomer, scholen, clubs, etc. en de meeste kinderen hebben niet veel te doen omdat hun familie niet op vakantie gaat. Één van de problemen waar ik als moeder mee worstel is het verbeteren van de lees- en begripsvaardigheden van mijn kinderen. Het is heel moeilijk voor mij om ze daarin te ondersteunen omdat mijn Nederlands niet zo goed is als dat van mijn kinderen.

Ik besloot niet op te geven en dagelijks voor mijn kinderen te blijven voorlezen in mijn eigen taal, omdat begrijpend lezen hetzelfde is, ongeacht de taal. Veel ouders kampen met hetzelfde probleem en dat stimuleerde me om een zomerschool te organiseren.

Tijdens de zomerschool lazen we onze kinderen verhalen voor, stelden we verschillende vragen, lunchten we samen en speelden we ouder-kindspelletjes. De kinderen hebben zich enorm vermaakt en de ouders genoten vooral van de ouder-kindspelletjes.

Persoonlijk denk ik dat mijn initiatief me heeft geholpen bij het oefenen en verbeteren van mijn onderwijsvaardigheden en met trots kan ik nu vertellen dat ik momenteel als docent werk.

- Mediha Hafez -